Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • pieczarki

    200 g
  • cebula biała

    1 szt/mała
  • margaryna

    1 łyzeczka
  • por

    3 cm
  • szynka delikatna wędzona

    4 plastry
  • oliwa

    1 łyżka
  • chille płatki

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto
Pieczarki myjemy i ścieramy na grubych oczkach , do nich dodajemy poszatkowaną cebulę na drobno .
Do garnka dajemy margarynę i pieczarki z cebulą , doprawiamy tylko solą i pieprzem i dusimy ,do odparowania płynu .Studzimy .
Nastepnie na 2 plastry szynki układamy porcje pieczarek , a na nie pasek pora , moze być większy mniejszy , jak kto woli .Rolujemy .
Krok 2 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto
Fileta myjemy osuszamy i odcinamy zbedne żyłki i polędwiczkę , od szerszej części zaczynając , robimy naciecie w głąb , do nacięcia wkładamy nasze zawiniątko , ja miesa w środku nie doprawiam , bo szynka i pieczarki są słone i doprawione .
Krok 3 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto
Gotowe piersi spinamy wykałaczką i układamy na rozgrzaną oliwę , można dodać jedną poszatkowaną pieczarkę , fajnie potem jak się to wszytsko zredukuje ,zyskamy do dekoracji takie uprażone kawałeczki .
Całość doprawiamy podanymi przyprawami .
Dusimy pod przykryciem ok 30 min , po tym czasie odkrywamy i redukujemy płyn do zera .
Krok 4 - Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie foto
Aromatyczne mięso podałam z ziemniakami zapiekanymi .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 01.11.2013 07:46
dla smakoszy taki nadzień , polecam bo jest to ciekawe danie obiadowe , alternatywa dla nudnej rolady
as28 30.10.2013 08:31
fajny pomysł
Katarzyna/kate1980 29.10.2013 19:31
bardzo ciekawy przepis
Jusiaa 29.10.2013 19:07
Eleganckie danie, pychotka :)
Aleksandra/Olcia 29.10.2013 18:23
ale apetyczne
cukiereczek 29.10.2013 17:59
ale pyszne danie
Katarzyna34 29.10.2013 17:54
smakowite danie
Anna133 29.10.2013 17:49
kiedyś rozbijałam na rolady mieso ,ale jakoś szybciej i lepiej zrobic tak :D
margaret 29.10.2013 17:25
ciekawy pomysł:)
iwi 29.10.2013 17:24
Fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat