Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowo-marchewkowa na jogurcie naturalnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 l
pieczarki 1 kg
marchewki 7 sztuk
ziemniaki 10 sztuk
jogurt naturalny 400 ml
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowo-marchewkowa na jogurcie naturalnym

Ziemniaki obieramy , kroimy w małą kostkę , gotujemy w przygotowanej wodzie. Gdy będą pół miękkie dodajemy pokrojone w pół plasterki pieczarki , oraz startą na tartce o dużych oczkach marchew.Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Chwilkę przed końcem gotowania odlewamy szklankę zupy , łączymy z jogurtem ,solą i pieprze oraz posiekaną natką pietruszki-przelewamy do garnka , mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 18.01.2016 10:09
pyszności :)
olkaaa 18.01.2016 07:34
lubię takie zupy
JulkaTomeczek 17.01.2016 21:41
Smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak