Pieczarkowo-marchewkowa na jogurcie naturalnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2,5 l
  • pieczarki

    1 kg
  • marchewki

    7 sztuk
  • ziemniaki

    10 sztuk
  • jogurt naturalny

    400 ml
  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy , kroimy w małą kostkę , gotujemy w przygotowanej wodzie. Gdy będą pół miękkie dodajemy pokrojone w pół plasterki pieczarki , oraz startą na tartce o dużych oczkach marchew.Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Chwilkę przed końcem gotowania odlewamy szklankę zupy , łączymy z jogurtem ,solą i pieprze oraz posiekaną natką pietruszki-przelewamy do garnka , mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 18.01.2016 10:09
pyszności :)
olkaaa 18.01.2016 07:34
lubię takie zupy
JulkaTomeczek 17.01.2016 21:41
Smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat