Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
kostka rosołowa
marchew
pietruszka
cebula
seler 0,5 szt
pieczarki 40 dkg
natka pietruszki 0,5 pęczka
oliwa 2 łyżki
ziemniaki 4 szt
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą z dodatkiem kucharka i kostki rosołowej
Krok 1 - Pieczarkowa foto
2
Jarzyny obieramy
Krok 2 - Pieczarkowa foto
3
Kroimy w kostkę prócz cebuli
Krok 3 - Pieczarkowa foto
4
Dodajemy do gotującej się zupy
Krok 4 - Pieczarkowa foto
5
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką
Krok 5 - Pieczarkowa foto
6
Smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 6 - Pieczarkowa foto
7
Doprawiamy kucharkiem
Krok 7 - Pieczarkowa foto
8
Dodajemy do gotującej się zupy
Krok 8 - Pieczarkowa foto
9
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę
Krok 9 - Pieczarkowa foto
10
Dajemy do zupy
Krok 10 - Pieczarkowa foto
11
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną pietruszkę
Krok 11 - Pieczarkowa foto
12
Doprawiamy do smaku
Na koniec wlewamy śmietanę
Krok 12 - Pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak