Pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    60 dkg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

  • marchew

  • pietruszka

  • cebula

  • seler

    0,5 szt
  • pieczarki

    40 dkg
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • ziemniaki

    4 szt
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarkowa foto
Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą z dodatkiem kucharka i kostki rosołowej
Krok 2 - Pieczarkowa foto
Jarzyny obieramy
Krok 3 - Pieczarkowa foto
Kroimy w kostkę prócz cebuli
Krok 4 - Pieczarkowa foto
Dodajemy do gotującej się zupy
Krok 5 - Pieczarkowa foto
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką
Krok 6 - Pieczarkowa foto
Smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 7 - Pieczarkowa foto
Doprawiamy kucharkiem
Krok 8 - Pieczarkowa foto
Dodajemy do gotującej się zupy
Krok 9 - Pieczarkowa foto
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę
Krok 10 - Pieczarkowa foto
Dajemy do zupy
Krok 11 - Pieczarkowa foto
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną pietruszkę
Krok 12 - Pieczarkowa foto
Doprawiamy do smaku
Na koniec wlewamy śmietanę

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat