Pieczarki z serem

Pieczarki z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8-10 Sztuk
  • ser żółty

    6 Łyżek
  • jajko

    2 Sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól i pieprz

    Do smaku
  • natka pietruszki

    Łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarki z serem

Pieczarki obieramy, wykrajamy korzonki i wydrążamy. Korzonki i resztki z wydrążenia kroimy na drobno, dodajemy poszatkowaną pietruszkę, jedno jajko, potarkowany ser i doprawiamy. Mieszamy. Nadziewamy tym pieczarki. Drugie jajko bełtamy, obtaczamy w tym pieczarki, potem obtaczamy w bułce tartej.. Smażymy z obu stron na złoto, na śrenim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

gusia1000 02.02.2016 19:53
Super jedzenie.
halina17 02.02.2016 19:32
Dobre pieczarki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat