Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
2 szt -
żółty ser
4 łyżki -
natka pietruszki
-
sól, pieprz
-
oliwa
2 łyżki -
pieczarki
7 szt
Sposób przygotowania
Nóżki i jedną główkę posiekać i przesmażyć z posiekaną cebulką na oliwie.Mieszamy z posiekaną natką.
Pozostałe główki pieczarek lekko obsmażyć. Posolić, posypać pieprzem i nałożyć farsz z nóżek i cebulki.
Pomidory kroimy w grube plastry, sól, pieprz i kładziemy po jednym na pieczarce.
Posypujemy serem i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Dekorujemy pietruszką.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)