Pieczarki z pomidorem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 szt
  • żółty ser

    4 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • oliwa

    2 łyżki
  • pieczarki

    7 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i odciąć nóżki.
Nóżki i jedną główkę posiekać i przesmażyć z posiekaną cebulką na oliwie.Mieszamy z posiekaną natką.
Pozostałe główki pieczarek lekko obsmażyć. Posolić, posypać pieprzem i nałożyć farsz z nóżek i cebulki.
Pomidory kroimy w grube plastry, sól, pieprz i kładziemy po jednym na pieczarce.
Posypujemy serem i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Dekorujemy pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maria 70 07.10.2013 23:50
Zachęca do zrobienia i zjedzenia.
izapozdro 03.10.2013 15:58
bardzo ciekawy przepis :)
pajbek 03.10.2013 13:41
Pomysł godny uwagi :-)
jasiek 03.10.2013 11:38
świetne urozmaicenie pieczarek
Janina 03.10.2013 11:01
Pyszności;)
msmors 03.10.2013 10:53
ciekawa przystawka
sylwia_mc 03.10.2013 09:57
pysznie wygląda
Magula 03.10.2013 09:53
fajny przepis
ana1 03.10.2013 09:31
świetne na pewno pyszne
Ania321 03.10.2013 09:23
coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat