Pieczarki z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1
  • olej

  • natka pietruszki

  • zielony makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokroić na niewielkie kawałki, doprawić. Cebulę posiekać. Pieczarki oczyścić, małe przekroić na pół, większe na kawałki. Mięso wrzucić do garnka na rozgrzany olej, smażyć 5 minut na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, wlać kilka łyżek przegotowanej wody. Dodać cebulę i pieczarki, dusić jeszcze 10 minut, zestawić, przyprawić, trzymać w cieple. Makaron ugotować al dente. Wyłożyć na talerze, polać sosem, posypać natką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 17.06.2012 07:01
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat