Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie
Pieczarki oczyścić i opłukać. Ugotować zalewę z podanych składników.
W drugim garnku zagotować 2 litry wody (można trochę więcej) dodać sól i kwasek cytrynowy. Do gotującej się wody wrzucić przygotowane pieczarki. Gotować 8-10 min.
Obgotowane pieczarki przelać przez durszlak i wrzucić do zalewy. Zagotować i gorące pieczarki z częścią przypraw nakładać do słoików. Do każdego słoika dodać troszkę gorczycy i gorące zakręcać.
Odstawić w chłodne miejsce.
W drugim garnku zagotować 2 litry wody (można trochę więcej) dodać sól i kwasek cytrynowy. Do gotującej się wody wrzucić przygotowane pieczarki. Gotować 8-10 min.
Obgotowane pieczarki przelać przez durszlak i wrzucić do zalewy. Zagotować i gorące pieczarki z częścią przypraw nakładać do słoików. Do każdego słoika dodać troszkę gorczycy i gorące zakręcać.
Odstawić w chłodne miejsce.