Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
3 kg malutkich -
Zalewa:
-
woda
5 szkl -
ocet
1 szkl -
pieprz
ok12 ziaren -
cukier
5 łyżek -
Liść laurowy suszony Prymat
4-5 szt -
cebula
1 szt -
ziele angielskie
ok6 szt -
sól
1 łyżeczka z czubkiem -
Dodatki:
-
woda
ok2 litry -
sól
1 łyżka -
Kwas cytrynowy Prymat
1 łyżeczka z czubkiem -
Gorczyca biała cała Prymat
Przepis i sposób przygotowania Pieczarki w zalewie
W drugim garnku zagotować 2 litry wody (można trochę więcej) dodać sól i kwasek cytrynowy. Do gotującej się wody wrzucić przygotowane pieczarki. Gotować 8-10 min.
Obgotowane pieczarki przelać przez durszlak i wrzucić do zalewy. Zagotować i gorące pieczarki z częścią przypraw nakładać do słoików. Do każdego słoika dodać troszkę gorczycy i gorące zakręcać.
Odstawić w chłodne miejsce.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się