Pieczarki w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 kg
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

  • ogóreczki konserwowe

    3 sztuki
  • cebule

    2
  • ocet

    0,5 szklanki
  • woda

    1 l
  • papryka marynowana

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki otoczyć w jajku i bułce. Rożłożyc na brytfance polanej olejem i piec w piekarniku ok. 1 godziny. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Cebule pokroic drobno. Warzywa zagotowac razem z octem i woda. Gdy zalewa będzie zimna zalac nia pieczarki. Najlepiej smakuja po 2-3 dniach stania w zalewie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 23.03.2011 18:45
smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat