Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie pomidorowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

pieczarki 1 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Zalewa

woda 1 l
ocet 125 ml
olej 125 ml
cebule 2 (pokrojone w piórka)
sól 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat kilka
cukier 5 łyżek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie pomidorowym

Pieczarki oczyszczamy ,obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika).
Przygotowujemy zalewę:
Wszystkie składniki zalewy gotujemy 10 min od momentu zawrzenia. Gorącą marynatą zalewamy pieczarki. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka dni w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 03.01.2015 17:51
bardzo ciekawy przepis
VioletoweKucharzenie 20.12.2014 10:24
uwielbiam wszystko co pomidorowe:-)
Christopher 19.12.2014 22:10
Ciekawy przepis.
Edith85 19.12.2014 17:04
chyba w tym roku u mnie w domu zamiast rybki w sosie pomidorowym będą te pieczarki :D
Ola1young 19.12.2014 16:37
ciekawe te kolory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak