Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki w kremie czosnkowo-szczypiorkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sos

śmietana 18 proc
150 ml
Musztarda delikatesowa Prymat
2 łyżeczki
czosnek ząbki
1 duży ząbek
szczypiorek
2 łyżki
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sól i pieprz
1 szczypta

Grzyby i Sałata

pieczarki - kapelusze
300 gram
rukola
1 garść

Porada

Krem smakuje najlepiej, gdy jest schłodzony.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w kremie czosnkowo-szczypiorkowym

Krem czosnkowo-szczypiorkowy:

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić, dodać musztardę ,następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany szczypiorek. Doprawić sola i pieprzem.

Kapelusze świeżych pieczarek pokroić w plasterki. Na talerzu położyć garść rukoli, a na nią pieczarki, polać wszystko kremem czosnkowo-szczypiorkowym.

Podawać z ciepłą bagietka z masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.02.2017 17:44
uwielbiam świeże surowe pieczarki, są pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak