Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki owinięte mięsem mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
mięso mielone 40 dkg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 1/2 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki owinięte mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Pieczarki czyścimy, obieramy i usuwamy nóżki.
Krok 1 - Pieczarki owinięte mięsem mielonym foto
2
Bułkę tartą wsypujemy do miseczki i zalewamy mlekiem. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, drobno pokrojone nóżki pieczarek, cebulę, bułkę tartą i przyprawy. Całość mieszamy.
Krok 2 - Pieczarki owinięte mięsem mielonym foto
3
Każda pieczarkę dokładnie otulamy mięsem i formujemy kotleciki
Krok 3 - Pieczarki owinięte mięsem mielonym foto
4
Smażymy z oby stron na brązowy kolor. Podajemy z surówkami. Polecam
Krok 4 - Pieczarki owinięte mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.10.2014 18:25
Bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak