Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane fasolką i jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
8 szt,
fasolka szparagowa
250 g,żółta,
jajko
3 szt,
olej
2 -3 łyżki,
sól i pieprz
do smaku,
ser żółty
300 g,

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane fasolką i jajkiem

Pieczarki obrać, oczyścić, odciąć nóżki. Kapelusze odłożyć na bok, natomiast nóżki pokroić w kostkę następnie włożyć na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażyć.

Fasolkę obrać, odkroić końcówki pokroić na mniejsze kawałki i obgotować 3 -5 minut, odsączyć z wody i włożyć do podsmażonych pieczarek ponownie razem podsmażać około 10 minut.

Pod koniec smażenia dodać rozbełtane jaka, doprawić pieprzem i solą do smaku, mieszając do ścięcia się jajek.

Farszem napełnić kapelusze pieczarek, napełnione kapelusze układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, każdy posypać startym żółtym serem.

Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i zapiekać około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.08.2017 08:55
Dziękuję Justyna;)
gusia1000 02.08.2017 18:35
Fajne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak