Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 14 szt
kasza jaglana 100 g
kukurydza w puszce 3 łyżki
groszek konserwowy 3 łyżki
cebula 1 szt
mozzarella 50 g
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną

Kaszę jaglaną opłukać zimną wodą, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości.
Pieczarki umyć, obrać ze skórki i odciąć nóżki. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w kostkę nóżki pieczarek. Na koniec dodać kaszę jaglaną oraz kukurydzę i groszek. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Każdą pieczarkę napełniać farszem i posypać startą na tarce mozzarellą.
Zapiekać 10 - 12 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.02.2017 22:22
świetne połączenie
Wiesława1 02.02.2017 21:46
Pyszna propozycja
Koper 01.02.2017 21:10
Uwielbiam kaszę jaglaną, fajne połączenie smaków!
wwwiolka 01.02.2017 21:06
Bardzo fajny przepis.
agaK. 01.02.2017 18:16
Bardzo fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak