Ula

Pieczarki faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    8 sztuka
  • papryka czerwona

    1/4 sztuka
  • parówki

    2 sztuki
  • jajko

    2 sztuki
  • oregano

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • ser gouda

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Pieczarki umyj, odkrój nóżki. Nóżki pokrój w drobną kostkę i podsmaż (najlepiej bez tłuszczu, lub na odrobinie masełka). Kapelusze pieczarek wyłóż d góry otworem w płaskim naczyniu żaroodpornym.

Parówki pokrój w drobną kostkę i dodaj do smażących się pieczarek.

Posyp pieprzem, Warzywkiem i oregano.

Paprykę pokrój w drobną kostkę, ale nie podsmażaj. Straci wtedy skórkę, a upieczona już z całą resztą będzie nadal chrupiąca i aromatyczna.

W miseczce rozbełtaj jajka (czy rozmąć - jak kto woli ;) ) - rozbij, nie ubij :)

Wyłącz palnik i do farszu dodaj paprykę. Wymieszaj.

Nakładaj farsz łyżeczką do kapeluszy pieczarek, pozostawiając troszkę miejsca dla jajka.
Wlewaj ostrożnie jajko na farsz, a na wierzch układaj plasterki sera żółtego.

Całość zapiekaj na środkowym poziomie piekarnika przez 20 minut.

Podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Smaczna przystawka lub wczesna kolacja :)

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 30.10.2013 22:52
Bardzo lubię tak podane pieczarki :)
Klausia 20.10.2013 20:29
super pomysłowe :)
agogo2 10.10.2013 22:35
bardzo smakowite
agnieszkalider 02.12.2012 18:16
super
Kate131 18.11.2012 10:44
bardzo apetyczne
annagebalska 18.11.2012 08:23
pyszne i proste, uwielbiam je :)
Malinka 14.11.2012 18:59
Uwielbiam w ten sposób podane pieczarki.
Jastinka 11.11.2012 22:33
świetne
iziona 13.08.2012 21:46
A ja bardzo lubie takie pieczareczki, ale kto mi je zrobi
niedozywiona 13.08.2012 21:32
chyba średnio chciałoby mi się ndziewać pieczarki... ale gdyby ktoś zrobił to danie dla mnie pewinie by mi zasmakowało :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat