pianki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    250 g
  • białka

    6 sztuk
  • cukier waniliowy

    1 paczka
  • sok z cytryny

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na pianę w misce, dodać cukier i ubijać dalej. Postawić miskę na garnku z gotującą wodą dodać cukier waniliowy, sok z cytryny i ubijać ok. 15 minut do zgęstnienia. Blachę posmarować woskiem i układać na niej metalową łyżką kupki masy. Piec w lekko ogrzanym piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat