pianka truuuskawkowa!

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    500 g
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietana 30%

    200 g
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

truskawki umyj osusz, wyjmij szypułki, zmiksuj na papkę, dodaj cukier, galaretkę rozpuśc w 1/4 szklanki wody ma byc gęsta, wlej do truskawek, schładzamy ale nie do konca, ubijamy na sztywno śmietanę i łączymy z musem truskawkowym, wkładamy do pucharków i chłodzimy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat