Pianka brzoskwiniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mus brzoskwiniowy

    1 słoik
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 opakowania
  • śmietana kremówka

    500 ml
  • żelatyna

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    10 dag
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • starta czekolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić, ułożyć w pucharkach. Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Gdy zaczną tężeć, dokładnie wymieszać z musem brzoskwiniowym. Napełnić pucharki z brzoskwiniami do 3/4 wysokości. Żelatynę namoczyć, rozpuścić. Śmietanę ubić z cukrami, połączyć z żelatyną. Śmietanę rozłożyć w pucharkach. Udekorować owocami i posypać czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat