Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z prawdziwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/2 kg penne
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
masło
2 cebule
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z prawdziwkami

Na temat sosu z grzybów leśnych nie będę się rozpisywała. Powiem tylko, ze zapach lasu przeniesiony do domu i na talerz :)

Grzybki dokładnie płuczę. Kroję na większe kawałki. Do gotującej wody dodaję przyprawy czyli pieprz w ziarnach, liść laurowy, ziele angielskie,sól i grzyby. Gotuję aż zmiękną.
Obieram dwie cebule i pokrojone smażę na maśle. Gdy grzyby będą już miękkie wrzucam osmażoną cebulkę. Sos zagęszczam mąką rozprowadzoną z wodą i śmietaną. Gotuję jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak