Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste muffinki z jabłkami i orzechami

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1 1/2 szklanka
cukier 3/4 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cynamon Prymat 2 łyżeczka
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
mleko 1/2 szklanka
masło stopione 60 gram
orzechy włoskie 60 gram
jabłka 2 szara reneta

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste muffinki z jabłkami i orzechami

Mąkę z proszkiem przesiać do miski. Dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy, cynamon i posiekane orzechy włoskie. Składniki wymieszać. W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem i stopionym masłem. Do składników suchych dodać mokre. Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na tarce na grubych oczkach do pozostałych składników. Dokładnie wymieszać. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. Muffiny piec w 180 stopniach przez ok. 23-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.07.2015 00:05
apetycznie i aromatycznie
msmariusz 02.10.2013 14:41
bardzo fajnie , gratulacje pomysłu
joanna30 02.10.2013 12:37
Pyszności :)
everay 02.10.2013 12:25
uwielbiamy muffinki
Marta1986 02.10.2013 11:41
bardzo smaczne
IwonaDD 02.10.2013 11:19
muffinki pełne zdrowia, aż ma się ochotę po nie sięgnąć!
bogusia19 02.10.2013 10:49
smakowicie wyglądaja
dodi 02.10.2013 10:28
apetycznie wyglądają
nutellla 02.10.2013 10:11
smaczne muffiny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak