Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z porem i jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średniej kapusty pekińskiej 1/2
kawałek pora (białą część) 15 cm
pieprz do smaku
cukier do smaku
śmietany kwaśnej 12 % 2/3 szk
jabłko 1 szt. (duże)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z porem i jabłkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować. Pora po umyciu przekroić wzdłuż na pół a następnie pokroić w półplasterki. Jabłko umyć i zetrzeć na tarce razem ze skórką, bo skórka ma dużo witamin.
Krok 1 - Pekinka z porem i jabłkiem foto
2
Do miski wrzucić kapustę, dodać jabłko i pora oraz dodać sól, pieprz i cukier i wymieszać.
Krok 2 - Pekinka z porem i jabłkiem foto
3
Następnie dodać śmietanę i ponownie wymieszać surówkę. Odstawić na 5-10 minut i po tym czasie ewentualnie doprawić.
Krok 3 - Pekinka z porem i jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 05.05.2013 20:38
Moja ulubiona. A jak ładnie podana! :)
Katarzyna/kate1980 05.05.2013 20:11
uwielbiam takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak