Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z buraczkami i fetą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

feta 100 g
buraki 200 g
czosnek 1 ząbek
Kmin rzymski mielony Prymat 1 łyżeczka
pietruszka zielona 1 mały pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
pęczak 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z buraczkami i fetą

Ugotowane w osolonej wodzie buraki obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Pęczak ugotuj i osącz. Fetę pokrój w kostkę. Czosnek zetrzyj na tarce, pietruszkę posiekaj, kmin zmiel lub utłucz w moździerzu. Wymieszaj wszystkie składniki, całość dopraw do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak