Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szklanka
woda 3 szklanki
boczek 10 dag
cebula biała 1 szt.
zupa 2 łyżki/grochowa
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z boczkiem

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
W 3 szklankach wody ugotować pęczak z drobno pokrojonym boczkiem.
Krok 1 - Pęczak z boczkiem foto
2
Cebulę również pokroić, usmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu, dodać do kaszy, posolić do smaku i posypać pieprzem.
Krok 2 - Pęczak z boczkiem foto
3
Wlać zupę grochową rozmieszaną w ¾ szklanki wody i gotować przez 5 minut cały czas mieszając. Gotową potrawę wyłożyć na półmisek i posypać szczypiorek.
Krok 3 - Pęczak z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 07.09.2014 00:18
ciekawa jestem smaku :)
Zdzisław 06.09.2014 22:01
taka kaszę chętnie zjem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak