Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisonowe risotto po mojemu.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotka 2 sztuki
ryż do risotto 1 szklanka
olej z pestek winogron 1 łyżka
gorąca woda 2 1/2 szklanki
kostka rosołowa 1 sztuka
patison 1 średni
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
udka wędzone 2 sztuki
żółty ser wędzony 10 plasterków
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kukurydza w puszce 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Patisonowe risotto po mojemu.

Kroki postępowania

1
Wlać na patelnię olej i podsmażyć pokrojoną szalotkę.
Krok 1 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
2
Wsypać szklankę suchego ryżu do risotto i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
3
We wrzątku rozpuścić kostkę rosołową.
Krok 3 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
4
Dolewać partiami do ryżu, aż do całkowitego wchłonięcia.
Krok 4 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
5
Obrać patisona, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w mała kostkę.
Krok 5 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
6
Dodać do ryżu.
Krok 6 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
7
Wymieszać i podsmażyć.
Krok 7 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
8
Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
Krok 8 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
9
Dodać pokrojonego wędzonego kurczaka.
Krok 9 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
10
Doprawić pieprzem i solą do smaku.
Krok 10 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
11
Dodać kukurydzę z puszki.
Krok 11 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
12
Na końcu dodać ser wędzony.
Krok 12 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
13
Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.
Krok 13 - Patisonowe risotto po mojemu. foto
14
Smacznego !
Krok 14 - Patisonowe risotto po mojemu. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 08.09.2014 14:57
super danie
adelajda 05.09.2014 16:29
Chętnie spróbuję :)
Kejti 05.09.2014 11:56
Wygląda apetycznie,ale takiego jeszcze nie próbowałam :-)
gosia56 04.09.2014 17:09
na pewno pyszne danie;)
Sroczka 04.09.2014 15:43
Ależ to pysznie wygląda, zjadłabym.
Marta1986 04.09.2014 14:57
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak