Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PATELNIA CHŁOPSKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
kiełbasa wiejska 1 sztuka
boczek wędzony 20 dag
podgardle wędzone 20 dag
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuki
śmietana 12% 2 łyżki
natka pietruszki pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PATELNIA CHŁOPSKA

Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy przestygną obrać, pokroić w plastry. Podgardle pokroić w kostkę, smażyć następnie dodać ziemniaki. Gdy ziemniaki się zarumienią dodać pokrojoną w plastry kiełbasę, boczek oraz cebulę pokrojoną w piórka. Wszystko razem smażyć cały czas mieszając. Pod koniec dodać jajka roztrzepane ze śmietaną, kiedy jajka się zetną dodać poszatkowaną pietruszkę doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.02.2016 12:08
smaczny obiadek
Ania321 28.02.2016 11:45
Wygląda smacznie :)
Małgorzata92 28.02.2016 11:22
Fajne jedzonko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak