Pasztet z wątróbek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    50 dag
  • masło

    1 kostka
  • cebula

    2 szt
  • rosół drobiowy

    1 szk
  • majeranek Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę zagotować w rosole, odcedzić i zmielić. Połowę masła utrzeć, dodać posiekaną cebulę oraz zmieloną wątróbkę, sól, pieprz i majeranek. Resztę masła stopić. Pasztet przełożyć do foremki, polać ostudzonym masłem i odstawić do lodówki na 24 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 14.01.2014 12:27
bardzo lubię taki pasztet, jest pyszny
olkaaa 15.02.2013 09:24
bardzo smaczny
kate.500 25.11.2012 20:41
ekstra
smakoszek 25.10.2012 15:25
świetny pasztecik
barbara11561 22.08.2012 11:37
pyszny i do tego świeżutkie pieczywko :)
Wafelek2601 27.06.2012 17:36
Super na kolację
Andysz 20.04.2012 18:30
wątróbka zdrowa jest;D
jeta72 06.04.2012 09:25
smaczny :-)
alaaa 07.02.2012 15:31
bardzo smaczny
Marta1986 05.12.2011 11:32
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat