Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pieczarek

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula biała 4 szt
bułka czerstwa 3 szt
mleko 0,5 szkl
jajko 4 szt
olej
sól
pieprz
pietruszka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczarek

Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odparowujemy na suchej patelni, po czym smażymy na oleju. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Pieczarki i cebulę przekładamy do miski. Bułki moczymy w mleku i odciskamy, mieszamy z pieczarkami, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy żółtka i miksujemy. Ubijamy pianę z białek. Następnie dodajemy ubitą pianę z białek oraz natkę pietruszki do masy. Masę wkładamy do dwóch keksówek wysmarowanych i posypanych tartą bułką lub wyłożonych papierem. Napełniamy blaszki do połowy. Na wierzch kładziemy kilka wiórków masła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC stopni około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 11.11.2012 13:22
ciekawy
emeslive 10.11.2012 21:49
Fajny przepis, chętnie bym skosztował tego pasztetu.
kasiek 10.11.2012 21:14
słyszałam, że jest pyszny
Mariposas 10.11.2012 21:14
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak