Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
boczek wędzony 20 dkg
wątróbki z kurczaka 25 dkg
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt
jajko 2 szt
bułka 2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika z jajkiem

Tuszę królika umyć ,podzielić na mniejsze kawałki.Dodać boczek i pokrajaną cebulę,podlać niewielką ilością wody,przykryć i dusić.Pod koniec duszenia dodać wątróbkę.Odstawić ,gdy mięso jest miękkie.Obrać z kości.A do sosu włożyć bułki ,wystudzić.Zimne mięso wraz z bułką przepuścić przez maszynę 2-3 razy,wbić jajko,przyprawić.Wymieszać wkładać do foremek ,a w środku układać gotowane jajka.Wyrównać, piec 40 min w 150stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 29.06.2015 08:59
świetny pasztet
misia53 28.06.2015 23:45
smaczny pasztet
marcia7 28.06.2015 22:44
taki świąteczny
Stenka 28.06.2015 21:52
fajny pomysł z tym jajkiem w środku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak