Połowę mięsa z królika zalać zimną wodą, dodać jarzyny (bez cebuli), listek laurowy, gotować na wolnym ogniu, w połowie gotowania posolić. Ugotowane mięso ostudzić. Drugą połowę porcji z królika upiec na boczku, podlać wodą i udusić do miękkości, wyjąć a do pozostałego tłuszczu dodać pokrojoną cebulę i wątróbkę, dusić 5 minut. Bułki namoczyć w wywarze z jarzyn, odcisnąć, przemielić 2 razy wraz z uprzednio obranym mięsem i wątróbkę. Dodać pozostałe dodatki, utrzeć wszystko na jednolitą masę.
Formę posmarować tłuszczem i napełnić 1/2 porcji mięsa, ułożyć ugotowane na twardo jajka, przyłożyć drugą warstwą masy, wyrównać.
Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 st. C.