Pasztet z kaszy jęczmiennej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    5 sztuk
  • marchewka

    1 sztuka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

    1 szczypta do smaku
  • pieprz

    1 szczypta do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • kasza jęczmienna

    2 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę, ziemniaki, marchewkę najpierw ugotować i ostudzić. Ziemniaki, marchewkę, cebule, czosnek, ogórki przekręcić przez maszynkę. Wymieszać. Dodać jajka, kaszę, bułkę tartą, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy posmarowanej tłuszczem. Wygładzić powierzchnię. Piec od 35-40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Podawać z sałatką lub szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 01.01.2014 19:49
musze sprobowac
malcik111 21.06.2012 09:14
a własnie się zastanawiałam co mozna z kaszy zrobić, bo a tylko na krupnik wykorzystywałam, dzięki
Ela15 27.05.2012 19:57
ciekawy
cooleczka 15.05.2012 21:55
dla mnie nowość :)
kriso 26.12.2011 13:12
pychota
caralajna 25.12.2011 21:30
zdrowy pasztet, podoba mi się ten przepis, dzięki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat