Pasztet z cukinii i marchwi

Pasztet z cukinii i marchwi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tarta marchew

    2 szklanki
  • kasza manna

    3/4 szklanki
  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • natka pietruszki

  • czosnek

    2 ząbki
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz, sól

    do smaku
  • curry

    1 płaska łyżeczka
  • olej do smażenia

  • cukinia

    7 szklanek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem rumienimy w garnku. Dokładamy curry. Dokładamy warzywa i dusimy kilka minut. Zestawiamy z ognia , odcedzamy częściowo wyciekły sok. Doprawiamy do smaku. Dodajemy kasze , płatki, jajka, pokrojoną natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy jeszcze całość.
Masę przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180° przez około 1 godzinę.

Pasztet najlepiej wyjmować z formy gdy już całkowicie przestygnie. Podajemy go na kanapkę, z sosem lub jako dodatek do obiadu , mięsa.
To zdrowe i syte danie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

20.01.2014 23:01
Apetycznie on wygląda.

Monika-twin

04.12.2013 08:45
Extra przepis

Jastinka

27.09.2013 13:37
świetny przepis

goofy9

23.09.2013 23:42
świetny przepis, na pewno go wypróbuję

magdziorka6

23.09.2013 18:44
wygląda pysznie

Sylwiagr

23.09.2013 17:39
robię bardzo podobny, znika naprawdę szybko ;)

Izabela9

23.09.2013 17:00
Ja właśnie dziś przymierzam się do pasztetu z cukinii a jeszcze nigdy nie robiłam.

Stenka

23.09.2013 16:18
warto taki czasami zrobić

Skoter

23.09.2013 15:28
takiego nigdy nie jadłam

sasanka

23.09.2013 13:59
fajny pomysł na postny pasztet :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat