Pasztet z ciecierzycy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    1,5 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • białko

    1 szkl
  • czerwony pieprz

    0,5 łyżeczki
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • Czosnek suszony Prymat

  • imbir

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć na całą noc, odlać wodę , zalać czystą i ugotować cieciorkę do miękkości.
Odcedzić i wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa.
Białka ubić na pianę, dodać zmieloną cieciorkę, rozpuszczone masło bułkę tartą i przyprawy.


Wymieszać i wyłożyć do nasmarowanego naczynia, wygładzić skropić olejem i można posypać odrobiną sezamu.
Piec ok 35-40 min w temp 200 st
Podawać z surówką ..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pomocnik 05.02.2013 17:24
pyszny
Marcinkemp 05.02.2013 16:04
Fajny
jordi 05.02.2013 15:57
Świetne!Uwielbiam ciecierzycę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat