Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z ciecierzycy

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
białko 1 szkl
czerwony pieprz 0,5 łyżeczki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól
Czosnek suszony Prymat
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z ciecierzycy

Ciecierzycę namoczyć na całą noc, odlać wodę , zalać czystą i ugotować cieciorkę do miękkości.
Odcedzić i wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa.
Białka ubić na pianę, dodać zmieloną cieciorkę, rozpuszczone masło bułkę tartą i przyprawy.


Wymieszać i wyłożyć do nasmarowanego naczynia, wygładzić skropić olejem i można posypać odrobiną sezamu.
Piec ok 35-40 min w temp 200 st
Podawać z surówką ..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 05.02.2013 17:24
pyszny
Marcinkemp 05.02.2013 16:04
Fajny
jordi 05.02.2013 15:57
Świetne!Uwielbiam ciecierzycę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak