Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
wątróbka wieprzowa 20 dag
marchewka 2 sztuki
sól
pieprz
majeranek
jajko 2 sztuki
bulion
cebula 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy

Łopatkę, wątróbkę i marchewkę należy ugotować w bulionie do miękkości.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Przez maszynkę do mielenia mięsa przepuszczamy ugotowane mięso, wątróbkę i marchewkę.
Powstałą masę mieszamy z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy jajka, namoczoną w wodzie bułkę i
dokładnie mieszamy wszystkie składniki pasztetu. Foremki lekko natłuszczamy i przekładamy do nich masę. Wierzch posypujemy bułką tartą.
Pasztet zapiekamy około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.02.2014 18:18
Dobry taki.
czekoladka_m 04.02.2013 18:39
Uwielbiam domowe wędliny i pasztety:)
Ryszard4 04.02.2013 17:22
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak