Pasztet wieprzowo-drobiowy

Pasztet wieprzowo-drobiowy

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kilograma
  • podgardle

    1/2 kilograma
  • wątróbka drobiowa

    30 dag
  • udko kurczaka

    1 sztuka
  • bułka

    2 sztuki
  • cebula

    4 sztuki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • jaja

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę, udko z kurczaka oraz podgardle przełożyć do garnka, zalać wodą i ugotować. Pod koniec gotowania dodać wątróbkę i całość gotować jeszcze przez około 10 minut. Cebule pokroić i zeszklić.

Mięso wraz z cebulą zmielić 4 razy. Bułkę namoczyć w wywarze, w którym gotowało się mięso, odcisnąć z nadmiaru wody i również zmielić. 

Całość dokładnie wymieszać, dodać jajka, przyprawę Kucharek, gałkę oraz pieprz do smaku. Tak przygotowaną masą pasztetową wyłożyć na blachę i piec w temperaturze 180 stopni przez około 2 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czyki 18.01.2014 14:39
Pyszny musi być ten Twój pasztecik:)
MC_S 14.09.2013 18:00
najlepszy. :)
miki47 06.02.2011 09:24
pyszny
ewa19a 30.01.2011 23:55
muszę spróbować
Monika192 13.01.2011 20:45
fajny przepis
Mysiunia 21.11.2010 10:01
pasztet wygląda ślicznie! na pewno jest równie dobry:)
Magda60 26.10.2010 09:30
switny pomysl
monisia1977 21.10.2010 01:57
polecam!!
Jaheira11 22.09.2010 20:37
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat