Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet warzywny w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
soczewica 1 szkl
fasolka mung 1 szkl
por 1 szt
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
tymianek 1 łyzeczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet warzywny w cieście francuskim

Fasolkę i soczewicę moczymy na kilka godzin, gotujemy do miękkości. Pora podsmażamy na oleju.Miksujemy wszystko niezbyt drobno, doprawiamy. Zawijamy w płat ciasta francuskiego i pieczemy w 180 C około 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 27.01.2014 15:50
pyszny pasztecik
IKrakowianka 02.01.2014 17:57
super pomysł!
reniatka 13.01.2013 17:03
pomysłowe
alaaa 11.01.2013 22:05
świetny dobór składników,no i to ciasto francuskie ,pycha
ben-ka 11.01.2013 09:47
wspaniały przepis do wykorzystania:)
treonina 06.01.2013 14:17
świetny pomysł!
pacpaw 31.12.2012 10:57
świetna alternatywa do mięsnego pasztetu. Dobór składników gwarantuje niepowtarzalny smak
-Natka- 27.12.2012 15:11
ciekawy pomysł, takiego jeszcze nie robiłam :)
magdziorka6 27.12.2012 14:08
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak