Pasztet rybny z pstrąga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony pstrąg

    50 dag
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • jaja

    3
  • cytryna

  • koperek

  • wędzony łosoś

    20 (w plastrach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z ryby zdjąć skórę i wyjąć wszystkie ości, zemleć rybę w maszynce, utrzeć z ubitą śmietanę, bułką tartą, żółtkami, ewentualnie przyprawić. Na koniec dodać ubite białka, delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć plastrami łososia tak, aby wystawały za brzegi. Napełnić masą, przykryć plastrami. Piekarnik nagrzać do 170 stopni, formę wstawić do wypełnionego wodą naczynia, piec godzinę. Przed podaniem obłożyć plastrami cytryny i koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat