Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny z pstrąga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony pstrąg 50 dag
śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jaja 3
cytryna
koperek
wędzony łosoś 20 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny z pstrąga

Z ryby zdjąć skórę i wyjąć wszystkie ości, zemleć rybę w maszynce, utrzeć z ubitą śmietanę, bułką tartą, żółtkami, ewentualnie przyprawić. Na koniec dodać ubite białka, delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć plastrami łososia tak, aby wystawały za brzegi. Napełnić masą, przykryć plastrami. Piekarnik nagrzać do 170 stopni, formę wstawić do wypełnionego wodą naczynia, piec godzinę. Przed podaniem obłożyć plastrami cytryny i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak