Pasztet rybny z pstrąga

Pasztet rybny z pstrąga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony pstrąg

    50 dag
  • śmietana

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • jaja

    3
  • cytryna

  • koperek

  • wędzony łosoś

    20 (w plastrach)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasztet rybny z pstrąga

Z ryby zdjąć skórę i wyjąć wszystkie ości, zemleć rybę w maszynce, utrzeć z ubitą śmietanę, bułką tartą, żółtkami, ewentualnie przyprawić. Na koniec dodać ubite białka, delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć plastrami łososia tak, aby wystawały za brzegi. Napełnić masą, przykryć plastrami. Piekarnik nagrzać do 170 stopni, formę wstawić do wypełnionego wodą naczynia, piec godzinę. Przed podaniem obłożyć plastrami cytryny i koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat