Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki dyniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 60 dkg
korpus z kury 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ząbek czosnku 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
jajko 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
czubrica czerwona 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki dyniowe

Kroki postępowania

1
Dynię oskrobać ze skóry i pokroić na kawałki.
Korpusy zalać wodą, posolić i ugotować. Obrać mięso z kości.
Krok 1 - Paszteciki dyniowe foto
2
Dynię udusić na parze albo obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. W przypadku duszenia na wodzie uważać, żeby nie nasiąkła bardzo wodą.
Krok 2 - Paszteciki dyniowe foto
3
Zmiksować razem dynię z mięsem z korpusów. Dodać jajko i czosnek pokrojony w plasterki.
Krok 3 - Paszteciki dyniowe foto
4
Dosypać bułkę tartą i przyprawy a następnie ponownie zmiksować.
Krok 4 - Paszteciki dyniowe foto
5
Spróbować zmiksowana masę i jeśli trzeba jeszcze doprawić a następnie przełożyć do natłuszczonych aluminiowych foremek.

Piec ok 25-30 minut w temperaturze ca 160 stopni.
Można podawać na ciepło i na zimno, najlepiej z dodatkiem pasty paprykowej typu lutenica. Dekorować np. bazylią.
Krok 5 - Paszteciki dyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 28.10.2015 13:30
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak