Pasta z wędzonej makreli i botwinki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • botwinka

    1 pęczek
  • majonez

    1 czubata łyżka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Wrzucić je do rozdrabniacza. Dodać obraną z ości rybę i rozdrabniać do momentu, aż pasta będzie miała w miarę jednolitą konsystencję.
Botwinkę wypłukać, osuszyć i drobniutko pokroić. Dodać ją do powstałej masy. Dodać również majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 02.07.2017 10:45
Bardzo fajne połączenie smaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat