Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli i botwinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
jajko 2 szt
botwinka 1 pęczek
majonez 1 czubata łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli i botwinki

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Wrzucić je do rozdrabniacza. Dodać obraną z ości rybę i rozdrabniać do momentu, aż pasta będzie miała w miarę jednolitą konsystencję.
Botwinkę wypłukać, osuszyć i drobniutko pokroić. Dodać ją do powstałej masy. Dodać również majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.07.2017 10:45
Bardzo fajne połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak