Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pasta z wędzonej makreli i botwinki

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona
1 szt
jajko
2 szt
botwinka
1 pęczek
majonez
1 czubata łyżka
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonej makreli i botwinki

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Wrzucić je do rozdrabniacza. Dodać obraną z ości rybę i rozdrabniać do momentu, aż pasta będzie miała w miarę jednolitą konsystencję.
Botwinkę wypłukać, osuszyć i drobniutko pokroić. Dodać ją do powstałej masy. Dodać również majonez, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.07.2017 10:45
Bardzo fajne połączenie smaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak