Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1/2 łyżki
szczypiorek 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Tuńczyka odsączyć z zalewy i ugnieść widelcem na drobne kawałeczki.
Krok 1 - Pasta z tuńczykiem foto
2
Jajka ugotowane na twardo siekamy na drobne kawałki, możemy także ugnieść je widelcem.
Krok 2 - Pasta z tuńczykiem foto
3
Szczypiorek siekamy drobno
Krok 3 - Pasta z tuńczykiem foto
4
Doprawiamy solą, pieprzem i majonezem wymieszanym z jogurtem. Gotową pastę wkładamy na 30 min do lodówki a później smarujemy ulubione pieczywo i jemy :)
Krok 4 - Pasta z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak