Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z łososia i soczewicy Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony 350 g
soczewica czerwona 2 sz ugotowanej
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
jajka ugotowane na twardo 6 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
musztarda dijon do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Porada

Do pasty użyłam wędzonych końcówek od strony ogona ale możecie użyć fileta. Soczewica ma być wystudzona.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z łososia i soczewicy Zewy


Łososia rozgnieść widelcem na mniejsze kawałeczki ( usunąć ewentualne ości i skórę ), jajka, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a potem wrzucić do miski.
Dodać ugotowaną i zimną soczewicę oraz przyprawy do smaku i wymieszać pastę
Odstawić ją na pól godziny aby smaki się przegryzły i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 24.10.2016 19:34
Dziękuję. Pasta smaczna :)
SmaczneGotowanie 23.10.2016 13:59
mąż ją uwielbia
MałaMi89 23.10.2016 12:29
Taką pastę życzyłabym sobie na jutrzejsze śniadanie ;)
Czyki 22.10.2016 19:52
Na pewno smak niezapomniany:)
Krzysztof15 22.10.2016 17:52
Pyszna propozycja
cukiereczek 22.10.2016 16:56
apetyczna propozycja
magdow 22.10.2016 14:02
fajny pomysł ;)
Stenka 22.10.2016 13:08
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak