Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella

Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Na śniadanie lub kolację polecam bardzo pyszną pastę jajeczną, taką do wykonania bardzo szybko, ja do swojej dodałam ulubioną wędlinę, dodam, że najlepiej użyć taką dobrą jakościowo, ser mozzarella oraz szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. Smacznego.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na pastę:

  • jajko

    5 sztuk
  • ser mozarella

    125 g
  • wędlina

    10 dag
  • szczypiorek

    0.5 pęczka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • majonez

    4 łyżki
  • sól

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wędlinę również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Ser mozzarella dokładnie odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek płuczemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy.

3. Następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem i musztardą przyprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstawimy do lodówki, żeby pasta się schłodziła, a składniki ,,przegryzły się''.

4. Podajemy i smacznego życzę.

Babeczka35
Sól i pieprz do smaku. Mozzarella w kulce. Szczypiorek według uznania. Wędlina w kawałku ulubiona.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.07.2020 19:12
Dobre to jest. Glos oddany.
bietka 05.12.2018 19:52
Pyszne smarowidło do chlebka :)
Babeczka35 06.12.2018 21:35
Dziękuję i polecam zrobić :)
Bożena Matuszczyk 05.12.2018 12:49
Smakowita pasta ,pyszna na śniadanko i nie tylko.;)
Babeczka35 06.12.2018 21:35
Potwierdzam, że pyszna była :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat