Sałatka z roszponką mozzarellą i pomidorkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • roszponka

    250 gramów
  • mozzarella w kuleczkach

    150 gramów
  • pomidorki koktajlowe

    200 gramów
  • czarne oliwki

    3-4 łyżki
  • pomidory suszone Smak

    4-5 sztuk
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • bazylia świeża

    1 garść
  • sos sałatkowy włoski

Do smaku:

  • Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos sałatkowy włoski przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kuleczki mozzarelli odsączyć, suszone pomidory pokroić w plasterki. W misce wymieszać roszponkę, pomidorki koktajlowe, kulki mozzarelli, czarne oliwki, suszone pomidory i czerwoną cebulę pokrojoną w plasterki. Dodać listki bazylii o sos sałatkowy włoski. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iza10 28.06.2017 11:26
Najlepsza sałatka na świecie !
Edita 10.06.2017 22:16
pyszna taka sla`tka
ilka01 07.06.2017 22:04
pyszna sałatka
gosia56 07.06.2017 09:16
pysznie na talerzu
bietka 07.06.2017 09:12
bardzo lubię takie sałatki : )
Ola1984 07.06.2017 09:08
Uwielbiam takie sałatki :)
Bożena Matuszczyk 06.06.2017 23:20
Smakowita sałatka;)
Wiktoria29 06.06.2017 20:17
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat