Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z gotowanego kurczaka i pora

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 ugotowane sztuki
por 120 gram
ser żółty 80 gram
majonez 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z gotowanego kurczaka i pora

Kroki postępowania

1
Mięso ostudzić i oddzielić od kości. Porwać na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera, Zmiksować na gładko. Przełożyć do miski
Krok 1 - Pasta z gotowanego kurczaka i pora foto
2
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach lub również zmiksować w blenderze. Dodać do mięsa
Krok 2 - Pasta z gotowanego kurczaka i pora foto
3
Por pokroić w drobną kosteczkę i zalać szklanką wrzątku. Odstawić na 5 minut, następnie odcedzić i odcisnąć.
Krok 3 - Pasta z gotowanego kurczaka i pora foto
4
Przełożyć do reszty składników. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Krok 4 - Pasta z gotowanego kurczaka i pora foto
5
Połączyć z majonezem i musztardą, dobrze wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Smacznego!
Krok 5 - Pasta z gotowanego kurczaka i pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Violcia 25.03.2015 10:55
Fajny pomysł na wykorzystanie rosołowego mięska :)
Marta Ryżek-Kalkowska 24.03.2015 22:20
Bardzo ciekawa taka pasta. Podoba mi się :)
2milutka 24.03.2015 22:10
Pyszna pasta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak