Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z czerwonej fasoli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 szt
ząbek czosnku 3 szt
pomidory suszone w zalewie 8 szt
krem paprykowy łagodny 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwonej fasoli

Kroki postępowania

1
Do rozdrabniacza wrzucić obrany czosnek i pomidorki z zalewy- ok. 8 suszonych połówek. Dodać 2 łyżki oliwy spod pomidorków i zmiksować.
Krok 1 - Pasta z czerwonej fasoli foto
2
Fasolę odcedzić i dołożyć do zmiksowanych pomidorków. Wycisnąć dużą łyżkę węgierskiego kremu z papryki( taki w tubce) i doprawić pastę.Wlać pozostałe dwie łyżki oliwy. Ponownie zmiksować.
Krok 2 - Pasta z czerwonej fasoli foto
3
Doprawić pastę do smaku solą i ostra papryczką.
Krok 3 - Pasta z czerwonej fasoli foto
4
Podawać do krakersów, pieczywa chrupkiego lub zwykłego ewentualnie do wędliny.
Polecam- bardzo smaczna.
Krok 4 - Pasta z czerwonej fasoli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 11.01.2014 21:50
o takiej paście jeszcze nie nawet nie słyszałam ale bardzo ciekawa
pestka 24.11.2013 12:06
takie kanapeczki bardzo mi smakują
Katarzyna59 18.01.2013 18:31
super
Monika-twin 18.01.2013 18:15
musi byc pyszne
Zdzisław 18.01.2013 17:55
smaczne
artur7 18.01.2013 17:39
fajny kremik
SylwiaMagdaSabin 18.01.2013 17:20
świetna
Noruas 18.01.2013 17:16
świetne musi być, uwielbiam te smaki :)
tessinka 18.01.2013 16:56
Lubię kanapeczki z pastą a takiej jeszcze nie jadłam :)
Konczi 18.01.2013 16:16
podoba mi się - smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak