Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta szpinakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garści
czosnek 1 ząbek
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta szpinakowa

Szpinak, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, potem blanszujemy na patelni. Ząbkiem czosnku drobno siekamy, mieszany go ze szpinakiem, majonezem, jogurtem naturalnym i solą. Wszystko razem blendujemy i podajemy jako dodatek do mięsa, smarowidło do kanapek albo nawet dip do przekąsek jeśli lubimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.05.2016 21:26
Bardzo dobra.
Urszula Świeca 10.05.2016 21:24
Lubię taką pastę.))
Łukasz15 09.05.2016 23:27
Piękny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak