Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śniadaniowa ogórkowo-czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kostka
ogórek zielony 1 szt
ogórek konserwowy 2 szt
cebula 1/2 szt
śmietana 1 łyżka
sól
czosnek 3 ząbki
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śniadaniowa ogórkowo-czosnkowa

Twaróg kruszymy. Ogórka zielonego średniej wielkości myjemy nie obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Ogórka konserwowego odcedzamy z zalewy i także ścieramy na tarce małe oczka. Cebule siekamy drobno, czosnek wyciskamy. Twaróg miksujemy z śmietaną sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . dodajemy starte ogórki i mieszamy łyżka. wstawiamy do lodówki . Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 06.01.2013 11:20
pyszne
iwa643 06.01.2013 10:34
Polecam na śnaidanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak