Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybno-paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 200 g
papryka czerwona 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
cebula 1 szt
szczypior
jogurt 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybno-paprykowa

Makrelę obrać, oczyścić z ości i mięso podzielić na mniejsze części. Ugotowane jaja ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Czerwoną paprykę sparzyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę i lekko ją nasolić, aby skruszała. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodając również jogurt. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Pastę można udekorować szczypiorem lub/i papryką czerwoną. Podawać z pieczywem chrupkim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 11.03.2013 21:31
koniecznie muszę wypróbować
gosia56 11.03.2013 19:53
Super napewno pyszna
migotka28 11.03.2013 19:51
nie ma jak domowa pasta
Rafał3 11.03.2013 19:33
rybna pasta? brzmi świetnie
2milutka 11.03.2013 19:28
uwielbiam:)
MAR3STA 11.03.2013 19:24
pyszna pasta
Megg 11.03.2013 19:24
uwielbiam takie rybne pasty, a ta wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak