Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z sardynek na ostro

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 4 szt/sardynki z puszki
oliwki zielone 4 szt/z anchois
pomidory suszone w zalewie 3 szt
parmezan 1 łyżka
pasta chili 1/2 łyżeczki
szczypiorek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z sardynek na ostro

Sardynki odcedzamy z zalewy i wyciągamy z nich kręgosłupy ,wrzucamy do kielicha blendera ,dodajemy oliwki , straty ser , pastę chilli ,pomidory i wszystko miksujemy na gładką masę .

Odstawiamy na chwilkę , po czym przed podaniem osypujemy szczypiorkiem .
Idealna pasta na śniadania w raz ze świeżym wiejskim chlebem .Niczym nie doprawiamy tego ,bo ryby ,ser są już dość słone a ostrości dodaje chilli .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.05.2014 09:56
takie pasty lubię zamiast wędlin latem
krystyna330 25.05.2014 09:16
mmmniammmmmmm;D
IZABELA29 25.05.2014 08:00
pysznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak