Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    4 sztuki
  • suszone pomidory

    4 sztuki w oleju
  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w drobna kosteczkę. Pietruszkę posiekaj i dodaj do reszty składników. Całość wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku. Tak przygotowaną pasta smarujemy pieczywo.
Marta Ryżek-Kalkowska
Do pasty można również użyć koperek lub szczypiorek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Marta Ryżek-Kalkowska 28.02.2015 13:04
Dorotko jestem tego pewna :)
DorotaZ 28.02.2015 10:40
Koniecznie musze wypróbować:) Uwielbiam suszone pomidory więc myślę, że ten przepis to dla mnie strzal w 10:)
Marta Ryżek-Kalkowska 27.02.2015 23:49
częstujcie się, bo juz mało zostało :)
ilka01 27.02.2015 21:03
ciekawe połączenie :)
Konczi 27.02.2015 20:21
smacznie się zapowiada :) idealne śniadanko jak dla mnie tylko z grahamką poproszę :)
IKrakowianka 27.02.2015 20:08
lubię takie pasty
Megg 27.02.2015 19:38
Super smaczna pasta do pieczywa
Marta Ryżek-Kalkowska 27.02.2015 18:21
Przyznam wam,że to będzie moja ulubiona pasta jajeczna, bo połączenie jajek z suszonymi pomidorami trafiło w moje podniebienie w 100%

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat