Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z serem feta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
ser feta 250 g
szczypiorek 1 pęczek
młoda pokrzywa 8 listków
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
pieprz do smaku

Porada

Jeśli ktoś lubi słono można posolić, ale ser feta jest dostatecznie słony

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z serem feta

Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Liście pokrzywy oberwać z łodyżki, opłukać i drobno pokroić. Ser pokruszyć lub pokroić. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 26.04.2016 15:55
smaczna i zdrowa bo z pokrzywą
Joannasz3190 26.04.2016 11:06
Prawdziwe pyszności :)
Wafelek2601 26.04.2016 10:20
Super pasta
w mojej kuchni 26.04.2016 09:39
dobre śniadanko
Ewelina1991 26.04.2016 09:22
apetyczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak