Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z pomidorem i kalafiorem na grzance

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 2 szt
pomidor 1 szt
serek ziarnisty 200 g
śmietana 3 łyżki
kalafior 3 różyczki
szczypior 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb na grzanki
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z pomidorem i kalafiorem na grzance

Kalafior blanszujemy i studzimy .
Pomidora pokroiłam w małą kosteczkę , do tego cebulkę dymkę , nastepnie starłam jajka na grubych oczkach ,dodałam serek ziarnisty i śmietanę , doprawiamy do smaku , dodajemy zieleninę i na samym końcu kalafiora .Grzanki zrobiłam z bułki , ale najpierw wyciełam koła a potem je wrzuciłam do tostera .Idealne na śniadanie .Paste mozna przygotować dzień wcześniej i mieć na rano gotową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 28.06.2013 17:38
świetne na śniadanie i ładnie sie prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak